viernes, 4 de mayo de 2012

“Vil·la Urania”, patrimoni de Barcelona, condemnada a l'òblit?

Sembla ser una història que es repeteix sovint que el consistori de Barcelona, independentment de color del partit que goberni, dóna l'esquena al seu patrimoni anteposant la nova construcció a la recuperació del poc patrimoni que ens queda. 

Recentment a través de La Vanguardia s'ha conegut un nou cas, el de Villa Urània, una torre del S.XIX que va pertànyer a l'il·lustre Josep Comas i Solà, astròleg descobridor 11 planetes (un d'ells batejat amb el nom de la ciutat de Barcelona) i 2 cometes, a part també va ser director de l'Observatori Fabra i va tenir una considerable producció d'articles científics.

Malgrat la seva notable contribució a desenvolupar coneixements nous sobre l'univers, i al fet de contribuir amb el seu patrimoni al desenvolupament social a Barcelona, cedint la seva casa, Villa Urània, a l'Ajuntament de Barcelona, no ha estat corresposta la seva generositat convenientment, donat s'està organitzant l'enderrocament de la propietat per construir un equipament social pel barri, per considerar que es troba en mal estat. En principi, no se sap si l'ajuntament ha portat a terme cap estudi de viabilitat per la conservació, o bé han tirat per la via ràpida.

La finca es troba a la Via Julia i és una de les poques construccions baixes que queden a la zona que recorden l'antiga fisonomia de la zona. Una llàstima!
 
Més informació